top of page

ME LINE 

PIGMENT BEHANDELING MET ME-LINE
 

Chronische zonschade, maar ook trauma, zwangerschap, hormonen, krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen kunnen pigmentproblemen geven. Wij behandelen doorgaans pigmentatie met onze laserbehandelingen. Echter, deze behandeling is in sommige gevallen niet voldoende om de pigmentatie aan te pakken.

Voor de behandeling van ´moeilijk pigment´; dat wil zeggen melasma of pigment dat moeilijk of niet op andere therapieën reageert, adviseren we de ME-line. Melasma is een pigmentstoornis waarbij grillige donkerbruine vlekken ontstaan (meestal in het gezicht).

ME-LINE BEHANDELTRAJECT

 

De ME-line is een kuur van 4 maanden waarmee pigment drastisch verminderd kan worden. De kuur bestaat uit twee masker behandelingen en een thuispakket. Daarnaast wordt de behandeling versterkt met microneedling therapie.

De behandelingen:

Me-line behandeling 1: Meline Peeling-masker Er wordt gestart in het instituut met een peeling-masker behandeling waarna de behandeling thuis wordt voortgezet. De combinatie van de actieve werkstoffen geven een sterke en vernietigende werking tegen melanine synthese. Het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord.  

 

Me-line behandeling 2: Meline ID microneedling Na 3 weken wordt er een microneedling behandeling ingepland. De microneedling wordt toegepast in combinatie met de Meline ampul. Dit zorgt voor verstoring van pigmentaanmaak en vernietigd bestaand pigment.  

 

Me-line behandeling 3: Me-line Peeling-Masker De behandeling houdt hetzelfde in als behandeling 1. Alleen blijft het peeling-masker nu langer op de huid zitten.  Me-line behandeling 4: Me-line Peeling-Masker Indien noodzakelijk zal er een 4e behandeling ingepland worden. Dit is echter alleen in overleg met de specialist en afhankelijk van de pigment conditie van je huid.

NA DE BEHANDELINGEN & BIJWERKINGEN

 

Na de therapeutische masker behandeling in onze kliniek komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en mag je niet in de zon. Ook draag je dagelijks een SPF 50+.

De thuisproducten bevatten veel antioxidanten, verhelderende stoffen, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

 

 

RESULTATEN

 

Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigment vlekken en de huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Na de behandeling gebruik je een nachtproduct en een thuismasker om het resultaat te onderhouden en na 8 maanden kan de ME-line indien nodig worden herhaald.

Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen. Wij raden aan om gedurende andere huidbehandelingen altijd de ME-line te gebruiken om zo eventueel pigment te onderdrukken.

bottom of page